wagemaker_slide2.jpg

Met welke klachten kan u naar een osteopaat?

Acute of chronische nek- of rugpijn, sportblessures, uitstralende pijn in de armen of benen, tintelingen in de vingers, hoofdpijn/migraine, whiplash, verstoorde darmfunctie, buikpijn.

wagemaker_slide8.jpg

Zwangerschap en bevalling

Osteopathie kan zowel voor, tijdens als na de zwangerschap veel betekenen voor moeder en kind. Klik hier voor meer informatie.

wagemaker_slide3.jpg

Afspraak maken

Heeft u een klacht en wilt u snel een afspraak maken? Wij helpen u graag verder.

wagemaker_slide1.jpg

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode, waarbij het opsporen van bewegingsverliezen centraal staat.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode, waarbij het opsporen van bewegingsverliezen centraal staat.

Osteopathie is een manuele geneeskunde (er wordt alleen met de handen gewerkt) die het optimaal functioneren van het lichaam ondersteunt. De osteopaat gaat uit van een holistische visie: het lichaam wordt onderzocht en behandeld als één bewegingseenheid en één samenhangend geheel van verschillende structuren. Alles in het lichaam beweegt ten opzichte van elkaar, van spieren tot ingewanden, van botten tot zenuwen. Een bewegingsverlies in één van deze structuren heeft een negatieve invloed op omliggende en verbonden structuren. Gebruikmakend van zijn/haar handen zoekt de osteopaat naar bewegingsbeperkingen in het gehele lichaam. Herstel van beweeglijkheid leidt tot verbetering van het zelfherstellend vermogen en zo tot herstel van functie en evenwicht. Gevonden bewegingsbeperkingen worden behandeld door middel van manuele technieken: mobilisaties, manipulaties, rektechnieken, etc.

Osteopathie is gebaseerd op een grondige kennis van o.a. de anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en pathologie van het menselijke lichaam. Door de uitgebreide kennis van het lichaam kunnen osteopaten verbanden leggen tussen gevonden bewegingsverliezen en aanwezige klachten om deze vervolgens te behandelen. Osteopathie is niet geïndiceerd bij acute infectieziekten, tumoren of botbreuken, en dient niet ter vervanging van een bezoek aan de huisarts of specialist. De osteopaat streeft een zo nauw mogelijke samenwerking na met de behandelend arts/specialist, het is dus mogelijk dat u wordt doorverwezen naar een (huis)arts voor uitsluiting van mogelijke ziekteprocessen.

Geschiedenis
Osteon is Grieks voor bot, pathos voor ziekte. Hieraan heeft de osteopathie zijn naam ontleend.

Osteopathie is ruim een eeuw geleden ontwikkeld door de Amerikaanse arts Andrew T. Still (1828-1917). Hij combineerde zijn medische kennis met eigen, nieuwe inzichten. Eén van zijn inzichten was dat alle lichaamsweefsels een zekere mate van beweging behoren te vertonen en dat verlies van deze beweeglijkheid een nadelige invloed heeft op de gezondheid. Hij ontwikkelde een manier om met zijn handen weefsels met verminderde beweeglijkheid in het lichaam te kunnen opsporen. Met specifieke handelingen herstelde hij die beweeglijkheid, om zo een genezend effect op het lichaam uit te oefenen. Deze behandelwijze was toen revolutionair.

In 1891 stichtte Still ‘The American School of Osteopathy’. Dat was het startsein voor een verdere ontwikkeling van de osteopathie. In de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk is osteopathie inmiddels een erkende vorm van gezondheidszorg geworden.

In Nederland is deze vorm van geneeskunde nog relatief jong: de eerste osteopaten vestigden zich in 1985 in Nederland. In 1987 is de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie opgericht, gevolgd door het Nederlands Register voor Osteopathie in 1989.

Contact

Openingstijden: 
Ma         08:00 - 21:00
Di - vrij:  08:00 - 18:00
Za:         08:00 - 13:00

Route- en prakijkinformatie

Adres:

Hoogkarspel - Molenwei 40

Tel:

06-2518 9099 / 06-3722 7940

Mail:

info@wenv-osteopathie.nl

Mail:

info@wenv-osteopathie.nl

KvK:

61628344